Företagare

MittFöretag.com

Alla som har startat eller funderar på att starta ett företag vet att man har många frågor och funderingar både inför starten och under driften av företaget. Självklart vill man också lyckas med sitt företag när man väl startat det. Mitt Företag-konceptet går ut på att hjälpa företagare med alla dessa steg, och bolaget riktar särskilt in sig på småföretagare.

Mitt Företag kan sägas bestå av tre delar: sajten Mittföretag.com, Mitt Företag-turnén genom Sverige och en mindre bokutgivning av handböcker för företagare. Sajten är en av Sveriges största sajter för företagare, och är tänkt att fungera som en plattform där företagare kan hitta svar på sina frågor och inspiration för att driva företaget längre. Som företagare hittar man på sajten till exempel nyheter inom branschen och olika beräkningshjälpmedel och verktyg för att till exempel ta reda på vad en anställd skulle kosta, kalkylera en framtida investering eller helt enkelt beräkna momsen. Det finns också en avdelning för frågor och svar, där du både kan ställa din egen fråga och söka igenom svaren som andra fått på sina frågor.

Via sajten kan man också boka in sig på Mitt Företag-turnén, som varje år besöker 16 svenska städer. Under hösten och vintern 2014 kommer turnén bland annat besöka Uppsala, Gävle, Enköping, Örebro och Stockholm, och den har redan varit i bland annat Göteborg, Falun, Västerås och Malmö. I varje stad arrangeras en endagskonferens i miniformat, med inspirationstalare och utställare. Utställarna kommer från olika företag och myndigheter som på olika sätt har kontakt med företagare, och är där för att agera som rådgivare. Under minikonferensen delar man också ut priset Årets småföretagarfavorit för respektive kommun, som företagarna i kommunen själva röstat fram. Turnén är tänkt att vara en mötesplats där företagare i samma stad kan träffa varandra och få tillfälla att nätverka.

Om du är en småföretagare med anställda vet du att det också är en fördel att alla medarbetare inom företaget får lära känna varandra, till exempel genom en konferens eller ett företagsevent. På Eventlogic.se kan du få offerter från flera olika konferensanläggningar och få hjälp med att planera ett event för ditt företag. Du kan kanske få inspiration till vad ni kan göra tillsammans på en av Mitt Företags träffar?

MittFöretag.com 2

techcompass