Företagare,Näringsliv

Företagsförening – en värdefull tillgång

 

Att det egna företaget är medlem i en företagsförening kan vara mycket värdefullt. Genom sitt medlemskap får man, via föreningen, möjlighet att påverka det egna företagets situation på marknaden, samtidigt som man på bästa sätt håller sig uppdaterad om vad som sker inom den egna branschen. Tack vare dessa föreningar får man också ofta mycket information som man annars inte skulle ha haft tillgång till – något som är otroligt betydelsefullt för företagen. Man får dessutom tillgång till ett stort nätverk, som ofta leder till värdefulla kontakter.

En företagsförening håller stormöten minst en gång per år. På dessa möten tas viktigt information upp, samtidigt som medlemmarna uppdateras om ändringar av olika slag och vad som sker på marknaden. Under dessa möten brukar det i regel vara väldigt mycket människor på en begränsad yta. Detta gör att samordnarna har en hel del planering och praktiska utföranden att gå igenom innan mötet går av stapeln. Dessa möten brukar pågå under en hel dag, vilket gör att man till exempel måste ordna lunch för alla deltagare. Att anlita en lokal cateringfirma brukar vara en smidig lösning.

Shot of a group of coworkers having a meeting in an open plan officehttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/806129.jpg

I de fall företagsföreningen äger sin egen lokal bör man se till att lokalen är uppdaterad med moderna bekvämligheter, inte minst inför just dessa årsmöten. Man kan exempelvis behöva renovera köket, se över försörjningen av el, säkerställa att lokalen har tillräckligt stora utrymmen så att man kan ta emot alla väntade deltagare på ett säkert sätt, eller renovera badrummet. Ett tips gällande just badrumsinredningen är en kvalitativ och prisvärd gustavsberg toalettstol nautic 5500 för limning. Att limma fast toalettstolen är en modern och effektiv fastsättningsmetod, som dessutom är väldigt snabb att utföra. Något som är viktigt att tänka på om man ska renovera sin lokal är att anlita rätt man för rätt sak – att ta in rätt hjälp helt enkelt.

Eftersom att företagsföreningar är aktiva i sitt arbete även under tiden utöver dessa årsmöten så är det precis lika viktigt att se till att dessa lokaler är lika välutrustade som företagens egna.

Som företagare, i synnerhet småföretagare, kan man ibland undra vad man skulle ha för nytta av ett medlemskap. Svaret är att det är här du får information gällande allt inom den egna branschen och utökar dina nätverkskontakter, samtidigt som du får en trevlig gemenskap och många bollplank.

techcompass